Als je vaak op onze website of in onze winkels komt, heb je het waarschijnlijk al een keer voorbij zien komen: het Blue House Project. Een non-profit organisatie waarmee we samenwerken, maar wat houdt het project precies in en hoe kan je het steunen?

Het Blue House Project (voorheen Sona Pushkar-project) is een non-profitorganisatie die is opgericht om het leven van een uit de maatschappij buitengesloten groep mensen in Pushkar (Rajasthan - India) te verbeteren. Het project is in 2016 opgericht door de toen 21-jarige Jaira Sona Chin, een Rechten en Internationale Studies studente uit Amsterdam.

wie helpen we?

De groep mensen, die grotendeels uit families bestaat, heeft geen inkomen of onderdak en beperkte toegang tot primaire levensmiddelen. Ze leven veelal in zelfgemaakte tenten. De kinderen groeien bedelend op straat op en krijgen geen onderwijs. Het Blue House Project streeft ernaar om deze families in nood te helpen door zich te concentreren op onderwijs, werkgelegenheid en huisvesting. Het daadwerkelijke 'Blue House' werd in januari 2018 geopend en bestaat uit een educatiecentrum voor de kinderen en een arbeidscentrum voor hun ouders. 

Dankzij sponsors zijn er al vele kinderen ingeschreven bij een partnerschool in Pushkar. Na school krijgen de kinderen bijles en eten, daarnaast kunnen ze hun huiswerk maken en spelletjes spelen in het Blue House. De families ontvangen maandelijkse voedselpakketten en af ​​en toe kleding, gezondheidszorg, waterdichte tenten, gasfornuizen, watertanks en gehuurde huizen. Met behulp van dit project krijgen de kinderen en tieners de kans om zichzelf te ontwikkelen, hun talenten te ontdekken en de nodige vaardigheden te verwerven om een ​​baan te vinden zodra ze volwassen zijn. Bovenal krijgen ze de kans om weer kind te zijn.

de producten

Toen Jaira contact met ons opnam waren we meteen fan en met jouw hulp kunnen we nog meer van deze kinderen helpen. Hoe? Dat is vrij simpel en ook nog is erg aangenaam. We verkopen namelijk een lijn supermooie Blue House Project producten die in India via het project geproduceerd wordt. De winst die we over deze spullen maken doneren we weer aan het Blue House! De lijn bestaat uit mooie, vaak unieke, sieraden en accessoires en hoe meer jullie kopen, hoe meer wij kunnen doneren! Kinderen blij en jij mooie spulletjes! Je kunt de producten zowel op de website als in de winkel vinden.

Bekijk alle Blue House Project producten

Wil je graag nog meer weten? Het Blue House Project is heel actief op Instagram en Facebook, het is het zeker waard om even op hun pagina’s te kijken!

Liefs,

het Wiezewasjes team