Lieve Wiezewasser,

Al jaren droomde ik van een eigen bedrijfje, een winkeltje, iets van mezelf. Een plek waar ik zou kunnen doen wat ik wil, en me niet hoef te verantwoorden. Een plek waar ik me altijd fijn en veilig zou voelen en zelf mijn tijd zou kunnen indelen. Ik had het wel eens met mijn vriendje over deze droom, maar nooit heel concreet. Tot we in de zomer van 2015 op vakantie waren in Frankrijk en hij opeens zei ‘Als je iets voor jezelf begint, dan moet je het Wiezewasjes noemen’. Dit is blijven hangen. 

Ik heb een angststoornis en durfde in die tijd bijna niet naar buiten. In een winkel werken lukte me niet meer, hoe leuk ik het ook vond. Ook voelde ik dat het werken voor een baas steeds lastiger werd. Dit was het perfecte moment om de stap te maken, en zo startte ik vijf jaar geleden Wiezewasjes. In november dat jaar schreef ik me in bij de KvK met het idee om een webwinkeltje te starten vanuit huis.

Ik ben producten gaan zoeken, heb uitgezocht hoe ik een webwinkel moest bouwen en op 1 februari 2016 stond de website online! Duurzaamheid is erg belangrijk voor mij, dus begon ik met de verkoop van zilveren sieraden met en zonder edelstenen, biologische thee, vintage interieur items en tasjes en portemonnees gemaakt van vegan leer. De eerste weken dacht ik vaak: ‘Waar ben ik aan begonnen?!?!’. Mijn hele studentenkamer stond vol met dozen en producten, en zelfs op de gezamenlijke gang stond een grote rol bubbeltjesplastic. Kort na het live gaan van de website huurde ik mijn eerste kantoortje in de buurt. Niet alleen om weer wat bewegingsruimte te creëren in mijn studentenkamer, maar ook omdat ik al snel merkte dat mezelf opsluiten in mijn kamer toch niet lekker werkte. Zo moest ik elke dag toch de deur uit, wat me mentaal toch wel erg goed deed. 

Eigenlijk ging het vanaf het begin al behoorlijk snel. In mei had ik het eerste personeelslid nodig en aan het einde van het jaar waren we met een stuk of 6 meiden en hadden we al een tweede kantoor nodig! Ik had al een paar keer de vraag gekregen of we niet een winkel hadden gedacht om de producten in het echt te bekijken. Iets te enthousiast en spontaan als ik ben, had ik op 14 februari 2017 de sleutels van onze winkel in de Papestraat in mijn handen. We hebben een tijdje over de verbouwing gedaan, maar in april opende we officieel onze deuren en wat was dat leuk zeg! 

Zo zijn de afgelopen vijf jaar eigenlijk voorbij gevlogen! Wiezewasjes heeft inmiddels meer dan 30 medewerkers en we zijn alweer 6 kantoren verder. (Waar we nu wel echt even blijven zitten, hoop ik!) De afgelopen jaren heb ik onwijs veel geleerd, over mezelf maar ook over de wereld. Ik ben zo trots op wat we allemaal hebben kunnen neerzetten met z’n allen; hoeveel mensen en dieren we hebben kunnen helpen en natuurlijk op hoeveel klanten we blij hebben kunnen maken! Als ik boven in de winkel aan het werk ben hoor ik dagelijks winkelend publiek buiten kletsen waar dan ineens door de straat klinkt: ‘HIER ZIT WIEZEWASJES DUS, AAAAAH DAAR MOETEN WE HEEN’. Dit vind ik zo bijzonder! Of dat ik aan de andere kant van het land op vakantie ben en dat ik daar iemand zie lopen met sieraden van ons of met een Wiezewasjes tasje! Er zijn weinig dingen die me blijer maken. 

Zo bijzonder om te bedenken dat ik in vijf jaar ben gegaan van zelf producten fotograferen met mijn mobiel naar fotografen in dienst en fotoshoots in de Hortus. Van mijn studentenkamer naar een kantoor, en terug naar huis voor gekke Skype-vergaderingen door Corona. Dat we voor het eerst (en zeker niet voor het laatst!) op een beurs hebben gestaan. Dat we niet alleen een bedrijf zijn in Nederland, maar nu ook in België; en ondertussen vliegen onze pakketjes de hele wereld over.

Alle belevenissen van de afgelopen vijf jaar waren zo bijzonder en ik kan niet wachten op alle leuke nieuwe ervaringen die ons staan te wachten in volgende vijf!  

wie is wiezewasjes?

Benieuwd wat voor mensen er achter de schermen bij Wiezewasjes werken? Hoeveel planten en piercings we hebben en wat voor ons het allerbelangrijkste is? Lees meer over ons via de onderstaande button!

Lees verder