Astro Update November 2023

Er gebeurt van alles in de sterrenhemel boven ons. Benieuwd wat jij deze maand kunt merken van alle verschillende energieën? Wij onthullen het samen met astroloog Josie Boog in deze blog!
Remember: de planeten werken niet tegen ons. Zie ieder moment als een kans om samen te werken met de energie van de kosmos! Oktober was een vrij pittige maand die we ook nog eens eindigden met een emotionele rollercoaster: de maansverduistering. De volle maan van 28 oktober stond voor een beëindiging en  dus mogen we met nieuwe energie een nieuwe maand verwelkomen. Hallo november! 


8 november Venus naar Weegschaal

Op 8 november verplaatst Venus van Maagd naar Weegschaal. Deze verplaatsing kunnen we vooral voelen in onze relaties met anderen. Misschien merk je al dat je alles in balans wilt brengen, zowel op je werk als op liefdesgebied!
Venus in Weegschaal helpt ons bij het creëren van een agenda die bij ons past. Je kunt nu merken op welk gebieden jij je overprikkeld voelt. Je wordt deze periode uitgenodigd om goed voor jezelf te zorgen. Aan de andere kant kan het ook zijn dat je juist je vrienden opzoekt voor goede gesprekken en gezelligheid. Vraag je dus af waar jij behoefte aan hebt: rust of gezelschap? 

10 november Mercurius naar Boogschutter

Mercurius, de planeet van de communicatie, verplaatst zich op 10 november van Schorpioen naar Boogschutter. We gaan dus van een waterteken naar een vuurteken. Dit kun je merken aan de manier waarop jij contact maakt met anderen. Heb jij net net als veel andere mensen naar binnen gekeerd de afgelopen tijd? 
Met Mercurius in het vuurteken Boogschutter kan het zomaar zijn dat je weer zin hebt om anderen te ontmoeten!

Dit is ook een goede tijd voor avontuurlijk en spiritueel werk. Bezoek een nieuwe yogaschool of (her)ontdek een nieuwe passie! Met Mercurius in Boogschutter kunnen we zin krijgen om spontaan te handelen en nieuwe dingen uit te proberen.


13 november nieuwe maan in Schorpioen

De nieuwe maan valt deze maand in het waterteken Schorpioen. Voor het eerst sinds 2021 is er geen sprake van een zonsverduistering tijdens een nieuwe maan in Schorpioen. Hierdoor kan deze nieuwe maan dus eindelijk wat minder intens voelen. Deze Scorpio new moon kan je je intuïtie en fantasie gebruiken om je dromen te verwezenlijken. Welke weggestopte verlangens mogen naar de oppervlakte komen? 
Met deze maan mag je intenties zetten, en nadenken over welke stappen jij wilt maken. Welke acties voelen goed? Dit is een mooi moment om je hogere zelf uit te nodigen tijdens een meditatie, om te kijken welke boodschappen hij of zij voor jou heeft.

Wil je hier hulp bij? Mediteer dan met Lapis Lazuli, deze edelsteen helpt met het verkrijgen van meer zelfinzicht en verminderd het gevoel van eenzaamheid.
22 november zon naar Boogschutter

Op 22 november begint het seizoen van Boogschutter. Dit is een periode waar we met z’n allen vooruit kijken en groot mogen denken. Dit is naar mijn mening hét moment om een vision board te creëren. Boogschutter richt namelijk zijn pijlen niet op één, maar op wel tien dingen tegelijk. Dit teken denkt aan het hele plaatje en heeft vaak meerdere projecten naast elkaar lopen. Kies deze maand een moment waarop je aan de slag gaat met je vision board, zodat je de laatste weken van 2023 duidelijk hebt welke doelen en intenties belangrijk voor je zijn. Na Boogschutter volgt het seizoen van Steenbok, een periode vol lijstjes en plannen, dus gebruik deze periode van creativiteit en fantasie goed! 

Pyriet is een perfecte edelsteen om te gebruiken in combinatie met de Boogschutter energie. Deze kristal helpt niet alleen bij het aarden en kalmeren, maar trekt ook succes en rijkdom aan. Double win! 


24 november mars naar Boogschutter

Ook de planeet van de actie verschuift naar Boogschutter. Dit kan ervoor zorgen dat we met een hoop plannen en enthousiaste energie het jaar afsluiten. Mars in Boogschutter kan ervoor zorgen dat we een soort expansiedrang ervaren. Je wilt groeien en stuitert van het ene project naar het andere!

Let er op dat je niet te veel hooi op je vork neemt, zowel op carrièregebied als in je privé-leven. Het is belangrijk om genoeg te rusten, zodat je niet uitgeblust raakt. Ik raad je aan om deze periode je agenda goed bij te houden zodat je niet per ongeluk dubbele afspraken maakt. Boogschutter energie kan er namelijk voor zorgen dat we tien dingen te gelijk willen doen en daardoor van alles vergeten! Zoek uit wat jij kunt doen om je inspiratie en creativiteit op een productieve manier te gebruiken.


27 november volle maan in Tweelingen

We sluiten de maand af met een volle maan in het teken van Tweelingen. Voor sommigen zal november een erg drukke en sociale maand zijn. Daarom is het mooi dat we tijdens deze volle maan mogen nadenken over hoe we communiceren met de mensen om ons heen. Resoneert de boodschap die je
jezelf en anderen vertelt? Omdat de volle maan ons helpt bepaalde dingen los te laten, mag je op 27 november nadenken over jouw limiterende geloofsovertuigingen. Kun je drie woorden opschrijven die
omschrijven wat jij wil loslaten? En drie woorden die omschrijven wat je juist wilt omarmen? De woorden die we kiezen zijn namelijk ontzettend krachtig! 

Zoek je een fijne kristal die jou bij dit proces ondersteund? Denk dan aan gele Calciet. Deze mooie kristal helpt je met het focussen op je doelen. Happy full moon!
 Welke intentie zet jij voor deze maand?

 

Josie Boog

 

Josie Boog

Mijn naam is Josie Boog en ik ben astroloog en meditatie teacher. Mijn liefde voor spiritualiteit en welzijn ontstond al op jonge leeftijd, nietsvermoedend dat ik deze liefde kon laten groeien tot een betekenisvolle carrière. Sinds 2019 geef ik astrologische readings om mijn klanten meer in contact te laten komen met hun potentie en kracht. Ook schrijf ik al sinds 2016 met liefde over de planeten en wat deze voor ons kunnen betekenen. Zo leg ik uit welke invloed de energie van de maan of Venus op ons kan hebben, zodat we samen met deze planeten kunnen co-creëren.

“Astrology is a Language. If you understand this language, The Sky Speaks to You.” — Dane Rudhyar.