Astro Update December 2023

Benieuwd wat je deze maand kan verwachten van de energieën uit de sterrenhemel? Wij vertellen het je samen met astroloog Josie Boog in deze blog.

Remember: planeten werken niet tegen ons! Ieder moment is een kans om samen te werken met de energie van de kosmos. De laatste maand van 2023 is alweer aangebroken en December brengt ons ook nog genoeg om bij stil te staan.

1 December Mercurius naar Steenbok

Op de eerste dag van deze maand verschuift de planeet van communicatie van het vurige teken Boogschutter naar het hardwerkende aardeteken Steenbok. Back to serious business. Dit is een goede periode om na te denken over je dromen, maar ook om aandacht te besteden aan serieuze stappen die je wilt zetten. Tijdens Mercurius in Steenbok kun je persoonlijke doelen serieuzer nemen en een behoefte hebben aan meer overzicht en structuur. Een perfect moment om al je plannen voor 2024 in een vision board te verzamelen. Neem ook de tijd om gedetailleerd te beschrijven hoe je deze plannen wilt gaan waarmaken!

Ioliet kan jou helpen bij het nemen van meer verantwoordelijkheid en kan ervoor zorgen dat jij meer op eigen benen durft te gaan staan, zodat je al je plannen voor 2024 waar kan maken!


4 December Venus naar Schorpioen

De planeet van liefde en aantrekkingskracht verplaatst van het luchtige Weegschaal naar waterteken Schorpioen. Met Venus in Schorpioen voel je de behoefte om diep te gaan. Als je een relatie hebt, is er misschien ruimte voor nog meer verbinding waardoor de relatie wellicht ook weer wat intenser aanvoelt. Als je als vrijgezel bezig bent met dating apps, merk je misschien dat je af wilt van het oppervlakkige gedoe en jezelf afvraagt wat nou echt belangrijk is. Dit is een mooie tijd voor meer zelfreflectie en zelfliefde.

13 December Nieuwe maan in Boogschutter

Deze maand valt de nieuwe maan in het teken van Boogschutter. Één van de meest enthousiaste nieuwe manen van 2023. Je mag echt even de tijd nemen
om stil te staan bij alle dingen die je nog wil bereiken zonder dat je je hierdoor laten tegenhouden. Grote dromen kunnen namelijk overweldigend zijn, maar deze nieuwe maan nodigt je uit om groot te denken en te fantaseren. Probeer belemmerende overtuigingen volledig los te laten en durf om groots te dromen. Kun jij bedenken wat jou er van weerhoudt om de grootheid in jou zelf te omarmen?

13 December Mercurius Retrograde

Je hebt het misschien al gemerkt omdat we in de schaduwperiode van Mercurius Retrograde zitten (aka retroshade). Dit betekent helaas dat communicatie moeizamer verloopt en je vertraging en miscommunicatie kunt verwachten. Zorg dat je belangrijke afspraken goed dubbelcheckt en dingen goed in je agenda zet. Houdt er ook rekening mee dat dingen op het gebied van communicatie anders kunnen lopen dan je misschien verwacht. De Mercurius Retrograde periode loopt tot 2 januari en dus is het een goed idee om voor 13 december al je kerstcadeaus in huis te hebben als je deze feestdagen viert. Take a deep breath in, you got this!

Iets meer ondersteuning nodig? Deze prachtige Aquamarijn helpt je in te tunen op je intuïtie en kan jouw grootste supporter zijn tijdens momenten van onrust.
22 December zon naar Steenbok

Wanneer op 22 december de zon van Boogschutter naar Steenbok verplaatst, vieren we officieel de winter. Dit wordt ook wel de Winter Solstice genoemd. Dit is het moment waarop iedereen goede voornemens bedenkt en doelen stelt. Des te gedetailleerder, des te beter. Precies waar Steenbok goed in is! Het eind van het jaar en tegelijkertijd het zicht op 2024, brengt vaak de sterke behoefte om te reflecteren. Wat ging goed? Wat kan beter? Wees ook trots op jezelf en de dingen die je dit jaar hebt bereikt. 22 december is in ieder geval een mooi moment om hier bij stil te staan.

24 December volle maan in Kreeft

Tenslotte hebben we 2 dagen nadat de Zon naar Steenbok is verplaatst ook te maken met de laatste volle maan van dit jaar. De volle maan in Kreeft vraagt jou vast te houden aan de dingen die belangrijk voor je zijn en alles wat niet helpt volledig los te laten. Je mag nieuwe energie inademen en ongewenste energie uitademen. Volle manen kunnen confronterend zijn, omdat ze vaak naar boven halen wat gevoeld mag worden. Het kan zijn dat spanning voelt tijdens deze volle maan. Zie dit als een uitnodiging om te kijken naar jouw eigen diepste wensen en behoeftes. Deze mogen er zijn en je hoeft niet alles mee te dragen. Wat mag jij voorgoed in 2023 laten?

Amethist is niet voor niets een favoriete kristal. Deze steen is niet alleen super mooi maar beschermt en werkt zuiverend.

Met welke intentie ga jij 2024 in?

 

Josie Boog

 

Josie Boog

Mijn naam is Josie Boog en ik ben astroloog en meditatie teacher. Mijn liefde voor spiritualiteit en welzijn ontstond al op jonge leeftijd, nietsvermoedend dat ik deze liefde kon laten groeien tot een betekenisvolle carrière. Sinds 2019 geef ik astrologische readings om mijn klanten meer in contact te laten komen met hun potentie en kracht. Ook schrijf ik al sinds 2016 met liefde over de planeten en wat deze voor ons kunnen betekenen. Zo leg ik uit welke invloed de energie van de maan of Venus op ons kan hebben, zodat we samen met deze planeten kunnen co-creëren.

“Astrology is a Language. If you understand this language, The Sky Speaks to You.” — Dane Rudhyar.