Edelstenen zijn prachtig, fantastisch en maken sowieso alles beter, toch?! Maar... Wist je dat sommige edelstenen ook nog eens heel goed bij bepaalde sterrenbeelden passen?

We hebben alle sterrenbeelden en de bijpassende geboortestenen die wij verkopen netjes voor jullie op een rijtje gezet. 

RAM

Vuur – 21 maart t/m 20 april

Ram is het eerste teken van de dierenriem en markeert het begin van de lente! Dit mannelijke sterrenbeeld wordt geregeerd door Mars en staat bekend om zijn spontane, extraverte, dominante, directe, vechtlustige en onafhankelijke eigenschappen.

De edelstenen die bij Ram horen zijn: carneool, granaat, robijn en rode jaspis.

Bekijk alle sieraden voor Ram

STIER

Aarde – 21 april t/m 20 mei

Stier is het tweede teken van de dierenriem. Dit vrouwelijke sterrenbeeld staat onder invloed van Venus en is te herkennen aan de standvastige, betrouwbare, koppige, praktische en degelijke eigenschappen.

Bij deze levensgenieters horen de edelstenen: agaat, mosagaat, malachiet, rookkwarts, aventurijn, chrysocolla, rhodoniet en rozenkwarts. 

Bekijk alle sieraden voor Stier

TWEELINGEN

Lucht – 21 mei t/m 21 juni

Tweelingen is het derde teken van de dierenriem, dit mannelijke sterrenbeeld wordt geregeerd door Mercurius. Gemini staat bekend om zijn wispelturige, intelligente, veelzijdige, rusteloze, nieuwsgierige en opgewekte karakter.

Bij tweelingen horen de edelstenen: chalcedoon, citrien, agaat, tijgeroog, aquamarijn en topaas.

Bekijk alle sieraden voor Tweelingen

KREEFT

Water – 22 juni t/m 22 juli

Kreeft is het vierde teken van de dierenriem en markeert het begin van de zomer. Dit vrouwelijke sterrenbeeld staat in verbinding met de maan. Kreeft is te herkennen aan zijn huiselijke, empathische, emotionele, verzorgende en vasthoudende eigenschappen.

De volgende edelstenen horen bij het sterrenbeeld kreeft: chalcedoon, maansteen, regenboog maansteen, opaal, rozenkwarts en carneool.

Bekijk alle sieraden voor Kreeft

LEEUW

Vuur – 23 juli t/m 23 augustus

Leeuw is het vijfde teken van de dierenriem. Dit mannelijke sterrenbeeld staat onder invloed van de zon en staat bekend om zijn moedige, royale, dynamische, temperamentvolle, zelfbewuste en stabiele karakter. 

Leeuw past goed bij de volgende edelstenen: citrien, bergkristal, carneool, granaat, tijgeroog, labradoriet, larimar, pyriet en gele jaspis. 

Bekijk alle sieraden voor Leeuw

MAAGD

Aarde – 24 augustus t/m 22 september

Maagd is het zesde teken van de dierenriem en het laatste zomerteken. Dit vrouwelijke sterrenbeeld wordt geregeerd door Mercurius. Maagd staat bekend om zijn handige, zakelijke, kritische, analytische, geestige, praktische en ijverige eigenschappen.

Bij maagd horen de volgende edelstenen: carneool, peridoot, lapis lazuli, jaspis, amethist, aventurijn, chrysocolla, sodaliet en amazoniet. 

Bekijk alle sieraden voor Maagd

WEEGSCHAAL

Lucht – 23 september t/m 23 oktober

Weegschaal is het zevende teken van de dierenriem en markeert het begin van de herfst. Dit mannelijke sterrenbeeld staat in verbinding met Venus en is te herkennen aan zijn gebalanceerd, vriendelijke, besluiteloze, vreedzame, diplomatieke en verstandige karakter.

Bij weegschaal horen de edelstenen: jade, aquamarijn, toermalijn, toermalijnkwarts, howliet, regenboog maansteen en rozenkwarts. 

Bekijk alle sieraden voor Weegschaal

SCHORPIOEN

Water – 23 oktober t/m 21 november

Schorpioen is het achtste teken van de dierenriem. Dit vrouwelijke sterrenbeeld wordt traditioneel geregeerd door Mars en later door Pluto. Schorpioen staat bekend om zijn sterke, intense, hartstochtelijke, vastberaden, scherpzinnige en grondige eigenschappen.

De edelstenen die bij schorpioen horen zijn: granaat, opaal, malachiet, toermalijn, agaat, jaspis en robijn.

Bekijk alle sieraden voor Schorpioen

BOOGSCHUTTER

Vuur – 22 november t/m 21 december

Boogschutter is het negende teken van de dierenriem. Dit mannelijke sterrenbeeld staat onder invloed van de planeet Jupiter en is te herkennen aan zijn openhartige, ongeduldige, enthousiaste, en humorvolle karakter.

Bij deze avonturier horen de volgende edelstenen: labradoriet, aventurijn, sodaliet, topaas, chalcedoon, opaal en lapis lazuli. 

Bekijk alle sieraden voor Boogschutter

STEENBOK

Aarde – 22 december t/m 20 januari

Steenbok is het tiende teken van de dierenriem en markeert het begin van de winter. Dit vrouwelijke sterrenbeeld wordt geregeerd door Saturnus en is te herkennen aan zijn ambitieuze, stabiele, serieuze, betrouwbare, bescheiden en voorzichtige karakter.

Bij dit sterrenbeeld horen de edelstenen: rookkwarts, bergkristal, jaspis, regenboog maansteen, maansteen en zwarte toermalijn.

Bekijk alle sieraden voor Steenbok

WATERMAN

Lucht – 21 januari t/m 19 februari

Waterman is het elfde teken van de dierenriem. Dit mannelijke sterrenbeeld staat traditioneel gezien onder invloed van Saturnus en later onder dat van Uranus. Waterman staat bekend om zijn vindingrijke, rusteloze, originele, artistieke en onbevooroordeelde karakter.

De edelstenen die bij waterman horen zijn: chrysocolla, malachiet, turkoois, fluoriet, amazoniet, aventurijn en aquamarijn. 

Bekijk alle sieraden voor Waterman

VISSEN

Water – 20 februari t/m 20 maart

Vissen is het twaalfde en laatste teken van de dierenriem. Dit vrouwelijke sterrenbeeld wordt traditioneel gezien geregeerd door Jupiter en later door Neptunus. Vissen wordt gekenmerkt door zijn inlevende, fantasievolle, bescheiden, behulpzame en gevoelige eigenschappen.

Bij dit sterrenbeeld horen de edelstenen: aquamarijn, amethist, agaat, turkoois, opaal, regenboog maansteen en fluoriet. 

Bekijk alle sieraden voor Vissen