Maattabel

Hoe meet ik mijn ringmaat?

Daar hebben wij een onwijs handige tool voor! Klik hier om naar de pagina te gaan. 

rngm

Om te zorgen dat de ring die je uitzoekt goed past, kan je hier lezen hoe je een ringmaat kan opmeten. Onze ringmaten (16,5, 16,75, 17, etc.) zijn de diameter van de ring in mm, een maat 16,5 heeft als diameter 16,5 mm. Het verschil tussen twee ringmaten is dus maar een kwart mm waardoor het verschil minimaal is. Vergis je niet, het kan er net voor zorgen dat een ring lekker zit, afknelt of afvliegt. Doordat verschillende modellen ringen (breder, smaller, groter, kleiner, etc) verschillend vallen, pas je over het algemeen verschillende maten. Een hele smalle ring zonder steen zal iets groter vallen terwijl een grote ring met brede band meer ruimte op je vinger nodig heeft en dus kleiner valt. Neem niet meteen een hele maat groter of kleiner, maar ga uit van een kwart of halve maat verschil. Ook heeft meestal iedere vinger een andere maat en zijn de vingers van je dominante hand iets groter aangezien je deze vaker gebruikt.

Let op: als je linkshandig bent is dit verschil vaak weer kleiner, er zijn maar heel weinig mensen die volledig linkshandig zijn. 

Geen zin om de ringmaat tool aan te schaffen? Dan zijn er nog andere manieren om je maat te berekenen!

Meet je ring

Je hebt al een ring die past: Pak een ring die je al hebt en waarvan je weet dat hij goed zit. Meet met een liniaal de diameter van de ring. Let op dat je de binnenkant van de ring opmeet! (ringen die je al lang draagt kunnen een beetje vervormen, hou daar rekening mee tijdens het meten) Let ook op dat de maat vaak iets kleiner is dan jij op de liniaal ziet. Twijfel je heel erg? Stuur ons een mailtje met de foto, dan kijken we of wij er wel uit komen!

Je hebt nog geen ring die past: Je kan ik onze winkel in Den Haag altijd je ringmaten laten opmeten (dit kan je als het goed is bij elke juwelier laten doen).

Gebruik de maattabel

Zoek in de maattabel op welke maat jij bij ons moet bestellen. Mocht je bijvoorbeeld wel jouw Amerikaanse ringmaat weten kan je deze gemakkelijk omzetten naar de Europese maat m.b.v. de tabel. Wij zelf meten onze ringen met een ringstok.


Hoe lang valt een ketting ongeveer?
Bekijk de afbeelding hieronder om een idee te krijgen van hoe lang de kettingen ongeveer vallen. Dit is alleen ter indicatie en kan verschillen per persoon.


Welke maat oorring heb ik nodig?
Dit verschilt heel erg per oor en hoe hoog of laag je gaatje zit. Een 8mm is echt heel klein. Deze zit meestal in een 2e of 3e gaatje en dan strak langs het oor. De oorring van 10mm is nog steeds erg klein en meestal in het 1e of 2e gaatje strak langs je oor. Een oorring van 12mm is al iets groter en zit ietsje losser, 14mm nog iets losser en zo gaat het door. 

Tip: Steek de oorring van achter je oor door het gaatje. Dan kan je hem gemakkelijk met behulp van de spiegel sluiten. Of laat je zus, broer, vader moeder, oma, opa, tante, oom, vriendin, vriend, partner, buurvrouw, buurman, random vreemdeling, etc. helpen!

 

ear earg

Op deze foto's zie je goed het verschil van de oorringmaten. Op beide foto's zit in het eerste gaatje een 30mm, in het 2e gaatje eeen 14mm en in het 3e gaatje een 12mm.