Duurzame Dinsdag

Hoi lieve Wiezewasser,

Vandaag is het ‘Duurzame Dinsdag’. Van de aandacht voor dit belangrijke onderwerp willen we graag gebruik maken! We willen jullie meenemen op de weg die wij (al een aantal jaar) bewandelen om Wiezewasjes steeds duurzamer te maken. We hebben een aantal belangrijke stappen genomen die we graag met jullie willen delen via deze blog.

Van gold plated naar 14 karaat goud

Wij, team Wiezewasjes, vinden duurzaamheid erg belangrijk en daarom hebben we de keuze gemaakt om van gold plated naar 14 karaat goud over te stappen. Onze gold plated producten zijn al jaren een lievelings en we get that. Het brengen van dit nieuwtje heeft daarom ook twee zijden. Aan de ene kant zal het een aantal van jullie teleurstellen, maar aan de andere kant is het voor ons een onwijs grote stap richting een duurzame wereld! Het is ons de laatste jaren steeds duidelijker geworden dat het arbeidsproces en het uiteindelijke product niet duurzaam is. Dat voelt niet goed en daar willen we als bedrijf niet achter blijven staan.

Sinds een jaar maken we geen nieuwe gold plated sieraden meer – we zijn namelijk druk bezig om onze 14 karaat gouden collectie uit te breiden! Begin 2023 hebben we hier heel erg leuk nieuws over. Het staat nog in de kinderschoenen, maar wat worden we er blij van! Wat denken jullie van een prachtige 14 karaat gouden sieraden collectie die net zo groot is als de huidige 925 zilveren sieraden collectie? Wij kunnen niet wachten!

Goodbye Black Friday

Met het oog op duurzaamheid én mentale gezondheid, hebben we Black Friday ook eens goed onder de loep genomen. Ieder jaar werkten we hier maandenlang naar toe. In de zomer begonnen de voorbereidingen, in november was het zover en in februari werden de laatste taken in het teken van Black Friday pas afgerond. Het was leuk, maar zeker ook zwaar. In het weekend van Black Friday kwamen er zoveel orders binnen, dat het teveel tol begon te eisen van het hele team.

Daarnaast zorgt Black Friday voor overconsumptie, wat grote impact heeft op onze aarde, zoals uitputting van onze natuurlijke bronnen, vervuiling en onnodig veel CO2-uitstoot door verzending (en eventueel ook nog retourneren) van producten.

Dit jaar hebben we daarom de keuze gemaakt om Black Friday uit te zwaaien. Maar niet getreurd: we blijven nog wel af en toe kleinere acties doen verdeeld over het hele jaar. Op deze manier is het behapbaar, kunnen we goede voorbereidingen treffen en is het minder intensief voor ons team. Want als ons team blij is, kunnen we jullie ook blij maken!

Wij hopen bij deze een inkijkje gegeven te hebben in onze plannen en in onze visie over de keuzes richting een duurzame wereld!

Liefs,

Wieske en Team Wiezewasjes


Psst..
Dan hebben we nog iets heel leuks om te delen met jullie! Vanaf 1 oktober, gedurende 31 dagen lang, lichten we iedere dag een andere edelsteen uit. Daarnaast zullen we fun facts over de edelstenen delen en nog véél meer tofs. Dat is ROCKTOBER! Het was vorig jaar zo’n groot succes, dat we het dit jaar weer doen. Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!